Search

About Me
No entries.

Friends


Statistics
Total posts:  113
Total comments:  97
Today's visitors:  3
Total visitors:  894

Slideshow


Recent Comments

Blog Archives

NONSTOP KAKOR

NONSTOP KAKOR

 

  • 3dl Socker
  • 25g rumsvarmt smör
  • 2st ägg
  • 2tsk vaniljsocker
  • 4,5dl mjöl
  • 1dl kakao
  • 1tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • nonstop

     175°C i 15min

Krabbelurer

Ingredienser

  • 1,5 dl strösocker, Dansukker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker, med äkta vanilj, Dansukker
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 matfett, till stekning''

    Tillagning

    • 1. Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
    • 2. Tillsätt ägget och mjölken och rör till en slät smet. Stek krabbelurerna i stekpanna eller plättlagg.
     

    Receptet är från:

Kolbulle

KOLBULLAR

Smeten räcker till cirka 4 st kolbullar
400 g amerikafläsk, rimmat fläsk eller bacon
6 dl vatten
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
Servera med lingonsylt

 

Tips för bästa kolbullen!

– Elda med lövved för bästa eld.
– Använd en rejäl gjutjärnspanna med sluttande kanter.
– Blanda smeten dagen innan och häll upp i en PET-flaska för enkel hantering.
– Låt gärna lågorna slå upp runt pannan.
– Låt fläsket bryna tills det är knaperstekt och slå sedan på smeten. 

Photo station