Search

About Me
No entries.

Friends


Statistics
Total posts:  169
Total comments:  150
Today's visitors:  5
Total visitors:  1477

Slideshow


Recent Comments

Blog Archives

Potatis & Morotssoppa

Potatis & Morotssoppa

(2-3 pers.)

Ingredienser

 

  • 2 st

Potatisar

  • 1 st

Morot

   
  • ½

Purjolök

  • 2 st

Vitlöksklyftor

  • 1 st

Buljongtärning (Grönsaksbuljong)

   
  • 1 tsk

Timjan

  • ½ tsk

Salt

   
  • 6 dl

Vatten

 

 

Gör så här

  1. Finhacka Purjolök och Vitlöken.

  2. Skala och hacka potatis och morot.

  3. Bryn purjolök och vitlök i en kastrull tills de är mjuka men utan att de tar färg.

  4. När löken är klar häll i vattnet och tillsätt buljongtärningen.

  5. När vattnet kokar så häll ner den hackade potatisen och moroten samt salt och timjan.

  6. Koka tills potatisen och moroten har kokat sönder.

 

NONSTOP KAKOR

NONSTOP KAKOR

 

  • 3dl Socker
  • 25g rumsvarmt smör
  • 2st ägg
  • 2tsk vaniljsocker
  • 4,5dl mjöl
  • 1dl kakao
  • 1tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • nonstop

     175°C i 15min

Krabbelurer

Ingredienser

  • 1,5 dl strösocker, Dansukker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker, med äkta vanilj, Dansukker
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 matfett, till stekning''

    Tillagning

    • 1. Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
    • 2. Tillsätt ägget och mjölken och rör till en slät smet. Stek krabbelurerna i stekpanna eller plättlagg.
     

    Receptet är från:

Kolbulle

KOLBULLAR

Smeten räcker till cirka 4 st kolbullar
400 g amerikafläsk, rimmat fläsk eller bacon
6 dl vatten
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
Servera med lingonsylt

 

Tips för bästa kolbullen!

– Elda med lövved för bästa eld.
– Använd en rejäl gjutjärnspanna med sluttande kanter.
– Blanda smeten dagen innan och häll upp i en PET-flaska för enkel hantering.
– Låt gärna lågorna slå upp runt pannan.
– Låt fläsket bryna tills det är knaperstekt och slå sedan på smeten. 

Photo station